slideshow over ons

Voor een leefbare omgeving voor onze kinderen en kleinkinderen

Deelauto, (10) deelnemers gezocht!

Alle nieuwsberichten van de Jirnsumer Enerzjy Koöperaasje

Doe je (tweede) auto de deur uit en gebruik voortaan een deelauto.

Veel mensen hebben een auto voor de deur staan die ze eigenlijk maar weinig gebruiken terwijl de kosten wel door gaan. Andere mensen hebben geen eigen auto maar zouden er wel een af en toe willen gebruiken voor een ziekenhuis bezoek of een boodschap etc. Gezien het afnemende Openbaar Vervoer is dat voor meerdere inwoners wellicht een optie. Het gebruik van de deelauto is eenvoudig en gaat via de WeGo app. Hiermee reserveer je de deelauto, maak je hem open en doe je hem op slot. Er komt geen sleutel meer aan te pas.

Friesland Lease biedt nu via de Jirnsumer Energy Koöperaasje de mogelijkheid om een of meerdere elektrische deelauto’s in Jirnsum te plaatsen voor gebruik door abonnees.

Indien 10 inwoners een abonnement afsluiten plaatst Friesland Lease een elektrische deelauto met laadpaal in het dorp en bij 20 abonnees een tweede enz. Meerdere dorpen o.a. Oldeboarn en Akkrum zijn Jirnsum voor gegaan.

De kosten voor een abonnementhouder op een rijtje:

  • Een abonnement per maand van € 25,00 met een minimale termijn van 1 jaar.
  • Per kilometer € 0,20 en per uur € 2,00 met een max. per dag van € 20,00.

Voor niet-abonnementhouders zijn de kosten als volgt:

  • Per kilometer € 0,30 en per uur € 3,00 met een max. per dag van € 30,00.

De kosten per kilometer zijn inclusief de stroomkosten en verzekering. Per rit worden de kosten door leasebedrijf Friesland Lease in rekening gebracht en verzonden.

Geef je interesse door op of kom voor meer informatie naar de jaarbijeenkomst van de Jirnsumer Energy Koöperaasje op donderdag 13 april in de Twee Gemeenten.